Samsun Yurt Savunma
HaberlerAsayiş

Samsun'da DEAŞ'ın şeriat mahkemeleri uygulayıcıları Adliye'ye sevk edildi

Samsun'da DEAŞ'ın şeriat mahkemeleri uygulayıcıları Adliye'ye sevk edildi. Samsun'da DEAŞ'ın şeriat mahkemeleri uygulayıcısı oldukları iddiası ile gözaltına alınan 5 Irak uyruklu şüpheli Samsun Adliyesine sevk edildi.

Samsun Kent Haber
1 dk okuma
Samsun'da DEAŞ'ın şeriat mahkemeleri uygulayıcıları Adliye'ye sevk edildi

Samsun'da geçtiğimiz hafta düzenlenen DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında DEAŞ'ın şeirat mahkemeleri uygulayıcılarının da olduğu 12 Irak uyruklu şüpheliden 5'i adliyeye sevk edildi. 



Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin, özel harekat ve bomba imha ekiplerinin desteğiyle İlkadım ilçesinde bir hücre evine yaptığı baskında gözaltına alınan şüphelilerden 7'si ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Samsun İl Göç İdaresine teslim edildi.

Gözaltına alınan zanlılardan sözde "DEAŞ şeriat mahkemeleri"nin uygulayıcıları oldukları iddia edilen A.A.S.S, T.F.A.A, S.A.Y, A.H.S.S. ve W.E.M.M ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 11 Mayıs'ta İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi'nde Türkiye'ye kaçak yollardan giren 12 şüphelinin bulunduğu hücre evine operasyon düzenlemiş, zanlılar gözaltına alınmıştı.

Öte yandan mahkemeye sevk edilen 5 kişi 1'adli kontrol şartı olmak üzere serbest bırakıldi.
Kaynak: Samsun Kent Haber

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.