Samsun'da Genel-İş Sendikası Atakum Belediyesinde iş bırakma kararı aldı
Samsun'da Atakum Belediyesinde iş bırakma eylemi yapmaları halinde Atakum halkının zarar göreceğini söyleyen Genel-İş Sendikası Başkanı Mutlu Karabacak, 15 Eylül'de iş bırakma eylemi kararı alarak şaşırttı.

Samsun'da Atakum Belediyesinde 5 aydır süren maaş ödenememesi ile ilgili sorun karşısında iş bırakma eylemi yapmaları halinde Atakum halkının zarar göreceğine yönelik açıklama yapan sendika başkanı, iş bırakma kararı aldı.
Atakum Belediyesinde 5 aydır maaş alamayan bazı işçilerin açlık grevi başlatması ile ilgili yaptığı açıklamada, sendika üyesi işçileri adeta yaptıkları eylem nedeniyle suçlayan Genel-İş Sendikası Başkanı Mutlu Karabacak, "Üç dört tane arkadaşımız yan yana gelip çadır kurup grev yapmaları veyahut da orada beklemeleri bizi de zor duruma sokuyor. Neden? Biz burada grev yapma şansımız yok, ama iş bırakma eylemi yaparsak burada Atakum'da yaşayan 300 bin nüfusa yakın kişi buradan hepsi zararı görecek." şeklinde açıklama yaptı.
İŞ BIRAKIRSAK ATAKUM ZARAR GÖRÜR DEDİ, İŞ BIRAKMA KARARI ALDI
Bu açıklamayı yapan Genel-İş Sendikası Başkanı Karabacak, ilginç bir şekilde sözünden çark ederek Atakum Belediyesi'nde 15 Eylül'de iş bırakma kararı alarak herkesi şaşkına çevirdi.
GREVDEKİ İŞÇİLERDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİNE DESTEK AÇIKLAMASI
Öte yandan Atakum Belediyesinde açlık grevi başlatan Atakum İşçi Dayanışması altındaki işçiler, üyesi oldukları Genel-İş Sendikası'nın kendi eylemlerine destek vermemesine ve kendilerini kötü bir şey yapıyormuş gibi açıklamalar yapan sendika başkanı Mutlu Karabacak'ın aksine, "Bugün yetkili sendika tarafından duyurulan, 15 Eylül'de gerçekleşecek iş bırakma eylemine Atakum İşçi Dayanışması olarak katılacağımızı belirtiyor, bizimle hareket eden tüm arkadaşlarımızı da bu eyleme katılmaya, tüm birimlerdeki arkadaşlarımızı, belediye binası bahçesindeki grev çadırımızda bir araya gelmeye, umudu büyütmeye çağırıyoruz." açıklaması yaptı.
İlgili Haberler
Yorumlar (3)
Mutlu sen Atakum Belediye personelini sattın resmen başkan arkasına geçmiş çocuk gibi ne anlattığını sende bilemedin Disk seni nasıl sendika başkanı yapmış Serhat başkan maaş sözünü tutmanı bekliyoruz
Yanıtla
Belediyenin bu şekilde olacağını bilmezdim hep yalan dolan malesef başkan insanlara son sözünü tut maaşları düzene koy yol paramız kalmadı okullar başliyor faturalar birikti ev sahibi kapıya vura vura yoruldu
Yanıtla
Mutlu senin arkandan bu saatten sonra gidecek personel olmaz emin ol belediye personelini Pazar günü Cumhurbaşkanına seslerini duyurmaya çağırıyoruz



