Samsun'da Tarım-İş Sendikası üyesi kamu çalışanları Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binası önünde yapılan açıklamada Tarım-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Basri Uslu, hayat pahalılığı, satın alma gücünün gerilemesi, kamuda ücret dengesizliği gibi konularda açıklamalarda bulundu.İŞÇİ VE EMEKLİ KARA KARA DÜŞÜNÜYORTarım-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Basri Uslu, gerçekleşen açıklamada, market ve pazarlarda temel tüketim ürenlerine her gün zam geldiğini belirterek, "Dün aldığımızı aynı fiyatla bugün alamaz olduk. Büyükşehirlerde ev kiraları ortalamada asgari ücretin üzerine çıktı. Okullar açıldı, eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hale geldi. Elektriğe ve doğalgaza geçtiğimiz aylarda yüzde 38 zam geldi. İşçisi, emeklisi kışı nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünüyor. Kişi başına düşen gelir artıyor ama işçinin ve emeklinin geliri değil sefaleti artıyor. Ülkemizde gelir adaleti hızla bozuldu. Asgari ücretin açlık sınırının altıda olduğu, en düşük emekli maaşının asgari ücretten de düşük olduğu bir toplumda huzuru tesis etmek mümkün değildir. Sosyal barış olmaz" dedi.FEDAKARLIĞI SERVETİNİ KATLAYANLAR YAPSIN
Geçmiş yıllarda da ekonomik krizlerin yaşandığını hatırlatan Uslu, ancak bu dönemde ki gibi yoksulluğun görülmediğine dikkati çekti. Tarım-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Uslu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binası önünde yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
"Açıklanan enflasyon yaşadığımız gerçeğin çok uzağındadır. Açıklanan resmi enflasyona göre belirlenen ücret zammı bizi daha da yoksullaştırıyor. Gerçek enflasyon oranları açıklanmazsa bu kayıp daha da artacaktır. Enflasyonun biran önce gerçek seviyesinde açıklanması için gerekli adımlar atılmalıdır. İşçiler enflasyonun sebebi değildir. Enflasyonu düşürmek için fedakarlığı kazancını ve servetini arttıranlar yapmalıdır. Enflasyonun yüksek olması sebebiyle sözleşme başlangıç tarihleri arasındaki bir aylık zaman farkı bile ücret zammı açısından soruna yol açmıştır. Kamuda bir ücret dengesizliği ortaya çıkmıştır. Bu sorun işyerlerinde huzursuzluğa yol açmaktadır. Acilen ek çerçeve anlaşma protokolü yapılması talebimizi yaptık. Yürürlük başlangıç süresi Ocak ayı olanlarla 1 Şubat ve ilerleyen aylarda olan toplu iş sözleşmelerindeki ücret zammı oranı arasındaki fark ortadan kaldırılmalıdır."