Bu köşeyi takip edenler hatırlayacaktır, "Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren, Samsunlu şirketlerin inovatif ürün-üretim ve yatırım yolculuklarında, onları yalnız bırakmamak, sevinç ve haklı gururlarına ortak olmak adına onların öykülerini bu köşeden, sizlere aktarmaya çalışacağım" demiştim...
İşte onlardan biri:
Gıda sektörüne Samsun Ticaret Borsasındaki yerinde giriş yapan ve büyük firmaların Karadeniz Bölge Bayilikleri ile ticari hayatına başlayan Ulusoy ailesi...
1989 yılında un ve unlu gıda sektörüne atılmışlardı! Sadece başarmakla kalmamış, sektör aktörlerinin de, aktörü olmuşlardı kısa bir süre içerisinde...
Aile büyüğü, şirketin kurucusu rahmetli Fahrettin Ulusoy 1949 doğumluydu, aramızdan fiziki olarak ayrıldığı o' tarihi kabullenmeyen ailesiyle birlikte çalışan bir ordu bıraktı arkasında...
İş dünyası ve sosyal sorumluluk projelerinde adına sıkça rastladığımız baba Ulusoy'un oğlu, Dr. Eren Günhan Ulusoy'a öyle bir öğretmenlik yaptı ki, bunu en iyi bilenlerden biri de benim... Varlığı yanında olmasada babasından aldığı iş insanı diplomasıyla, işini titizlikle yaptı, yapmaya da devam ettiğini görüyoruz.
Un var, yağ var; helvayı yapacak ustalarımız vardı da biz mi yapmadık; mazeretini adeta, literatürden silercesine inovatif 'Ustanız benim İtalya'nın unundan, dünyanın suyundan makarna üreteceğiz' dedi ve bitirdi işi oğul Ulusoy...
Ulusoy Un sektörde dikey büyüme yolculuğunda olağanüstü bir yatırım kararı alarak, İtalya’nın Silvano d'Orba bölgesinde kurulu bir asr'ı aşkın süredir makarna üretimi yapan Pastificio Mediterranea S.R.L.'nin (Şirket veya Pastificio Mediterranea) hisselerinin yüzde 85'ini İspanyol Cerealto grubundan satın alarak yolculuğuna devam ediyor.
Yatırımlarınızın ve inovatif ürünlerinizin uluslararası tüketici nezdinde sürdürebilir olması için, işletmelerin önceliği katma değeri yüksek ürünlerin yanı sıra, insana olan yatırımın gerekliliğini de hatırlatmış oldular, işveren cephesine...
Ulusoy Un’un inovatif stratejisi takdire şayandır. Grubun hammadde tedarik imkanları ve farklı coğrafyalardaki geniş müşteri ağı ile bünyesine kattığı makarna devi Pastificio’nun coğrafi erişimi ve pazarını daha da genişleteceği kesin...
Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşları arasında haklı yerini alan Samsun merkezli şirket ayrıca, makarna sektörüne en üst ligden başlangıç yapmanın da haklı gururunu yaşattı ve yaşatıyor ülkesine ve Samsun’a...
Ülkece ve Samsunlular olarak sizinle ne kadar gurur duysak az...
Yolunuz açık olsun!
Fahrettin azimli girişken her zaman a,b,c planı olan benden 5 yaş küçük çok sevdiğim bir kardeşimdi,saygıyı sevgiyi bilirdi ,uzun yıllara dayanan dostluğumuzu bana hitabı hep Agbi oldu.Alcak gönüllüydu, ticarette prensiplerine bağlı örnek iş insaniydi nur içindeyatsın ,ülkemiziçinçokönemlibir kayıptır.